Atina'e tulaga ma Fa'amoemoega maualalo eletise eletise alamanuia meafaigaluega

Tuuina atu fofo atoatoa mo faʻasologa uma o le mana lua Suia Faʻaliliuina otometi, Faʻapolofesa faʻapolofesa o Suiga Faʻaliliuina otometi

Tala Fou

Atina'e tulaga ma Fa'amoemoega maualalo eletise eletise alamanuia meafaigaluega
03 31, 2021
Vaega:Fa'atatauga

1. tu'ufa'atasiga tu'usa'o

Afai o le gaosiga o loʻo faʻamatalaina o le gaosiga o vaega eletise maualalo-voltage, o le tagata sili ona faʻatau oloa eletise maualalo-voltage o le fale gaosi meafaigaluega atoatoa.O nei tagata fa'aoga vavalo e fa'atauina vaega eletise maualalo, ona fa'apotopotoina lea i totonu o seti atoa o masini e pei o le tufatufaina atu o le pusa, pusa fa'asoa eletise, puipui puipui, vaega fa'atonutonu ona fa'atau atu lea i tagata fa'aoga.

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le tuʻufaʻatasia tuʻufaʻatasiga tuʻufaʻatasiga a le au gaosi oloa, o loʻo faʻapipiʻiina i taimi uma le au gaosi oloa ma le gaosiga o vaega: naʻo le gaosiga masani na o vaega e amata ona gaosia mea uma, ma o loʻo auai foʻi le au gaosi oloa i le gaosiga o vaega eletise maualalo e ala i le mauaina ma faifaatasi.

2., tasi le fusi, tasi le auala e faʻalauiloa ai le lalolagi atoa.

O le fuafuaga a Saina "tasi fusi, tasi le auala" e fa'atatau i le una'ia o galuega a Saina ma galuega tetele.O le mea lea, i le avea ai o se tasi o pisinisi sili i Saina, o le a fesoasoani faiga faavae ma tupe lagolago i atunuu i luga o le laina e faatelevaveina le fausiaina o le eletise, ma i le taimi lava e tasi, ua tatalaina ai se maketi lautele mo le auina atu i fafo o masini eletise a Saina, ma faufale feso'ota'iga feso'ota'iga faufale ma atina'e meafaigaluega eletise e matua'i manuia.

O le fausiaina o malosiaga o atunuu atiaʻe i Asia i Sautesasae, Asia Tutotonu, Asia i Sisifo, Aferika ma Amerika Latina e matuaʻi tua.Faatasi ai ma le atinaʻeina o le tamaoaiga o le atunuʻu ma le faʻateleina o le faʻaaogaina o le eletise, ua faanatinati le faʻavaveina o le fausiaina o le eletise.I le taimi lava e tasi, o le tekinolosi o le atinaʻeina o meafaigaluega i totonu o atunuʻu atinaʻe o loʻo i tua, ma o le faʻalagolago i oloa mai fafo e maualuga, ma e leai se uiga o le puipuiga i le lotoifale.

I le saoasaoa maualuga, o pisinisi a Saina e tasi le fusi, tasi le auala, ma le isi, aafiaga sasaa o le a faatelevaveina le saoasaoa o le lalolagi.O le setete o loʻo faʻapipiʻiina i taimi uma le taua tele i le faʻatau atu o mea eletise eletise maualalo, ma ua tuʻuina atu le lagolago ma le faʻamalosia i faiga faʻavae, e pei o lafoga faʻatau atu i fafo, faʻamalieina o le aia tatau e faʻaulufale mai ma auina atu i fafo le faʻaogaina o le tagata lava ia, ma isi, o lea o le atunuʻu. siosiomaga faiga faavae mo le auina atu i fafo o oloa eletise maualalo-voltage lelei tele.

3. suiga mai le mamafa maualalo i le maualuga maualuga

I le 5-10 tausaga ua tuanaʻi, o le a iloa e le eletise eletise maualalo le tulaga mai le maualalo o le voltage i le eletise ma le maualuga, oloa analog i oloa numera, faʻatau oloa e faʻamaeʻaina inisinia, feololo ma maualalo pito i le ogatotonu ma maualuga, ma o le a matua faʻaleleia atili le faʻatonuga.

Faʻatasi ai ma le faʻateleina o mea faʻapipiʻi tele ma le faʻateleina o le faʻaaogaina o le eletise, ina ia faʻaitiitia ai le leiloa o le laina, o le tele o atunuʻu e faʻamalosia malosi le 660V voltage i le mining, petroleum, kemisi ma isi pisinisi.E fautuaina malosi foi e le International Electrotechnical Commission le 660V ma le 1000V e avea ma eletise lautele.

Ua faʻaaogaina e Saina le 660V voltage i le faʻaaogaina o pisinisi.I le lumanaʻi, o le a faʻaleleia atili le voltage faʻatatau, lea o le a suia ai le uluai "MV".Na malilie foi le Konafesi Siamani i Mannheim e siitia le maualuga o le mamafa i le 2000V.

4. faia ma fa'afouga fa'aoso

O pisinisi tau eletise maualalo i totonu o le atunuu e masani lava ona le lava le tomai fou tutoatasi ma le leai o se tauvaga maketi maualuga.I le lumanaʻi, o le atinaʻeina o mea eletise eletise maualalo e tatau ona mafaufauina mai le vaaiga o le atinaʻeina o faiga.I le taimi lava e tasi, e tatau ona mafaufau i le fofo atoa o le faiga, ma mai le faiga i vaega uma o le tufatufaina, puipuiga ma le pulea, mai le malosi i le vaivai.

O le augatupulaga fou o le atamai eletise eletise eletise o loʻo i ai uiga mataʻina o le maualuga, tele-galuega, laʻititi laʻititi, maualuga le faʻatuatuaina, puipuiga o le siosiomaga lanumeamata, faʻasaoina o le malosi ma meafaitino, lea o loʻo i ai le augatupulaga fou o vaʻavaʻa vaʻavaʻa lautele, pusa palasitika. ma le vaeluaga o le matagaluega ma le puipuiga filifilia e mafai ona iloa le atoaga o le faʻaogaina o le eletise maualalo i Saina (e aofia ai le faʻaogaina o le faʻaogaina o le faʻaogaina) O le puipuiga atoa o le filifilia o loʻo i ai nei e maua ai le faʻavae mo le faʻaleleia o le faʻatuatuaina o le faʻaogaina o le eletise maualalo, ma e matua lautele lautele. fa'amoemoega atina'e i totonu ole maketi ogatotonu ma maualuga.

E le gata i lea, o tagata faʻafesoʻotaʻi fou, tupulaga fou ATSE, SPD fou ma isi galuega faatino o loʻo malosi foʻi le R & D, lea na faʻaopoopoina ai le malosi i tua e taʻitaʻia ai le alamanuia e faʻamalosia le faʻalauiloaina tutoatasi o le alamanuia ma faʻavaveina le atinaʻeina o eletise eletise maualalo. alamanuia.

O oloa eletise eletise maualalo ua taulai atu i le suiga i le maualuga o le faatinoga, maualuga le faatuatuaina, atamai, modularization ma le puipuiga o le siosiomaga lanu meamata;I le gaosiga o tekonolosi, ua amata ona suia e faʻaleleia le tulaga faʻapolofesa faʻapolofesa;I le faagasologa o vaega, ua amata ona suia i le saoasaoa maualuga, masini ma faʻapitoa;I le tulaga o foliga vaaia o oloa, ua amata ona suia i le humanization ma aesthetics.

5. fa'akomepiuta, feso'ota'iga, atamai ma feso'ota'iga

O le faʻaaogaina o tekinolosi fou ua faʻaaogaina ai le malosi fou i le atinaʻeina o oloa eletise maualalo.I se vaitau o mea uma e fesoʻotaʻi ma atamai, e mafai ona taʻitaʻia ai se "fou" fou o oloa eletise maualalo.

O le atinaʻeina o tekinolosi eseese, e pei o le "Initaneti o mea", "Initaneti o mea", "Itaneti ole lalolagi malosi", "4.0" pisinisi, "smart grid, smart home", o le a iu lava ina iloa le "sootaga sili" o itu eseese. o mea, ma iloa le faatulagaga o mea uma, o le sootaga o mea uma, o le atamai o mea uma ma le mafaufau i mea uma;Ma e ala i le tuʻufaʻatasia ma le tuʻufaʻatasia o le malamalama faʻatasi ma le faʻatulagaga tuʻufaʻatasia, e avea ma fatugalemu o le tino lea e aʻafia ai le faʻaogaina lelei o le sosaiete o tagata i aso nei.

O mea tau eletise maualalo e tele sona sao i lenei suiga, o le a faia le matafaioi o le fesoʻotaʻi o mea uma, ma mafai ona faʻafesoʻotaʻi mea uma ma motu ma tagata uma i totonu o se faʻalapotopotoga tuʻufaʻatasia.Ina ia mafai ona iloa le fesoʻotaʻiga i le va o mea eletise eletise maualalo ma fesoʻotaʻiga, e tolu polokalame e masani ona faʻaaogaina.

O le mea muamua o le fausiaina lea o se mea fou fa'aoga eletise, lea e feso'ota'i i le va o le feso'ota'iga ma vaega eletise eletise masani;

O le lona lua o le maua mai pe fa'aopoopoina le fa'aogaina o feso'ota'iga fa'akomepiuta i luga o oloa masani;

O le lona tolu o le atina'eina o masini eletise fou ma feso'ota'iga komepiuta ma feso'ota'iga sa'o.O mana'oga fa'avae mo masini eletise feso'ota'i e aofia ai: fa'atasi ai ma feso'ota'iga feso'ota'iga;Tulaga fa'ata'atiaga o feso'ota'iga;E mafai ona tautau sa'o i luga o le pasi;Faʻafeiloaʻi tulaga talafeagai eletise eletise maualalo ma manaʻoga EMC talafeagai.

E tusa ai ma ona lava uiga ma lana matafaioi i le fesoʻotaʻiga, e mafai ona vaevaeina masini eletise fesoʻotaʻi i vaega nei: ① mea faʻaoga fesoʻotaʻiga, e pei o le ASI interface module, tufatufaina i / o interface, ma fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga.② O loʻo i ai faʻaoga ma fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga meafaigaluega eletise.③ Se iunite o lo'o fa'aogaina se feso'ota'iga komepiuta.E pei o le pasi, tuatusi encoder, tuatusi iunite, uta fafaga module, ma isi.

6. o le a avea le tupulaga lona fa o eletise eletise maualalo maualalo

O suʻesuʻega ma atinaʻe o oloa eletise eletise maualalo i Saina ua iloa ai le oso mai le mamanu faʻataʻitaʻi i le mamanu fou.

I le faaopoopo atu i le mauaina o uiga o le tupulaga lona tolu, o le lona fa o augatupulaga maualalo eletise eletise e faʻalolotoina foi uiga atamai, ma o loʻo i ai foi uiga o le maualuga, tele-galuega, miniaturization, maualuga le faʻatuatuaina, puipuiga o le siosiomaga lanumeamata, faʻasaoina o le malosi ma meafaitino. faaola.

O le faʻavaveina o le atinaʻeina ma le faʻalauiloaina o le fa o augatupulaga o mea eletise eletise maualalo i Saina o le a avea ma taulaiga o pisinisi i le lumanaʻi.O le lona fa o augatupulaga o mea eletise eletise maualalo o se mea e iai mea faʻatekonolosi maualuga.E le faigofie ona kopi.O nei tekinolosi uma e iai le tele o aia tatau tau le atamai, lea e le mafai ai e le au gaosi ona toe faia le auala tuai o le kopiina o isi.

O le mea moni, o le tauvaga o maketi eletise eletise maualalo i totonu ma fafo ua matua malosi lava.I le faaiuga o le 1990s, o le lona tolu o augatupulaga o oloa eletise eletise maualalo i Saina na atiina ae ma faʻalauiloaina.O Schneider, Siemens, abb, Ge, Mitsubishi, Muller, Fuji ma isi tagata gaosi oloa mai fafo o masini eletise maualalo na faʻalauiloaina oloa lona fa.O oloa ua faia ni suiga fou i faʻamatalaga faʻapitoa faʻapitoa ma tamaoaiga, fausaga o oloa ma mea filifilia, ma le faʻaogaina o tekinolosi fou.

7. fa'atupuina tulaga o tekonolosi oloa ma fa'atinoga

O le atinaʻeina o mea eletise eletise maualalo e faʻalagolago i le atinaʻeina o le tamaoaiga o le atunuʻu ma manaʻoga o masini faʻaonaponei faʻaonaponei, faʻapea foʻi ma suʻesuʻega ma faʻaogaina o tekonolosi fou, faiga fou ma mea fou.I le taimi nei, o loʻo atinaʻe oloa eletise maualalo eletise i totonu o le atunuʻu e agai atu i le maualuga o le faʻatinoga, maualuga le faʻatuatuaina, faʻaitiitiga, faʻataʻitaʻiga numera, faʻavasegaina, tuʻufaʻatasia, eletise, atamai, fesoʻotaʻiga ma vaega lautele.

O le lelei o oloa o le fa'avae lea o atina'e uma.E tatau ona faʻamalieina manaʻoga o le faʻatinoina lelei, galuega faʻalagolago, laʻititi laʻititi, mamanu tuʻufaʻatasia, fesoʻotaʻiga, faʻasaoina o le malosi ma le puipuiga o le siosiomaga, ma e tatau ona i ai galuega o le puipuiga, mataʻituina, fesoʻotaʻiga, suʻesuʻega a le tagata lava ia, faʻaaliga, ma isi.

O loʻo i ai le tele o tekonolosi fou e aʻafia ai le atinaʻeina o mea eletise eletise maualalo, e pei o tekinolosi faʻaonaponei faʻaonaponei, tekonolosi microelectronics, tekonolosi komepiuta, tekonolosi fesoʻotaʻiga, tekonolosi fesoʻotaʻiga, tekonolosi atamai, tekinolosi faʻatuatuaina, tekinolosi suʻega, ma isi.

E le gata i lea, e tatau ona taula'i i ai le tekonolosi fou o le puipuiga o lo'o i ai nei.O le a matua suia ai le manatu o le filifiliga o le vaeluaga eletise maualalo.I le taimi nei, e ui lava o Saina e maualalo le eletise tufatufaina atu ma mea eletise eletise maualalo e iai le puipuiga filifilia, e le atoatoa le puipuiga.O le manatu o le taimi nei atoa ma le tele o le puipuiga filifilia (puipuiga filifilia atoatoa) o loʻo faʻatulagaina mo le augatupulaga fou o vaʻavaʻa eletise maualalo.

8. shuffle maketi

O kamupani eletise eletise maualalo e aunoa ma se tomai fou, tekinolosi mamanu oloa, gaosiga gafatia ma meafaigaluega i tua o le a faʻaumatia i totonu o le alamanuia shuffling.Ae ui i lea, o le lona tolu o augatupulaga ma le fa o augatupulaga feololo ma le maualuga-maualalo eletise eletise e iai a latou lava gafatia fou.O pisinisi faʻatasi ai ma mea faʻapitoa gaosiga o le a sili atu ona iloga i le tauvaga maketi, O le faʻaogaina o le eletise eletise maualalo ma oloa e mafai ona faʻaleleia atili.O i latou o loʻo tumau i totonu o le alamanuia o le a vaevaeina i ni vaega se lua: faʻapitoa faʻapitoa ma lautele lautele.

O le mea muamua o loʻo faʻatulagaina e avea ma maketi faʻatumu, ma faʻaauau pea ona faʻamalosia lana lava maketi oloa faʻapolofesa;O le a faʻaauau pea ona faʻalauteleina sea maketi, faʻaleleia laina oloa ma taumafai e tuʻuina atu auaunaga sili atu mo tagata faʻaoga.

O nisi o le a tuua le alamanuia ae ulufale atu i isi pisinisi e maualuga atu tupe maua.O loʻo i ai foʻi le tele o kamupani laiti faʻapitoa, lea o le a mou atu i le tauvaga mataʻutia o maketi.O le oneone o le tupu.

9. fa'atonuga o le atina'eina o tulaga lelei o masini eletise eletise maualalo

Faatasi ai ma le faʻafouina ma le suia o oloa eletise eletise maualalo, o le a faʻaleleia atili le faiga masani.

I le lumanaʻi, o le atinaʻeina o oloa eletise eletise maualalo o le a faʻaalia e pei o le atamai o oloa, ma e manaʻomia e le maketi le maualuga ma le atamai eletise eletise eletise, ma e manaʻomia ai oloa e iai le puipuiga, mataʻituina, suʻega, suʻesuʻega a le tagata lava ia, faʻaalia. ma isi galuega;Faʻatasi ai ma fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga, e mafai ona fesoʻotaʻi ma le tele o Fieldbus tatala i auala e lua, ma iloa le fesoʻotaʻiga ma fesoʻotaʻiga o mea eletise eletise maualalo;Faʻatinoina le faʻatuatuaina o le mamanu, faʻatonuina le faʻamaoni (faʻamalosia malosi le masini suʻega i luga ole laiga) ma le faʻatuatuaina o fale suʻesuʻega ile taimi ole gaosiga o oloa, aemaise lava le faʻamalosia o le faʻamaoni ma le EMC manaʻoga o masini eletise;O le puipuiga o le siosiomaga ma le faʻasaoina o le malosi e tatau ona faʻamamafaina, ma o oloa "lanu meamata" e tatau ona atiaʻe faasolosolo, e aofia ai le faʻaogaina o le filifilia o mea oloa, gaosiga o gaosiga ma le faʻaogaina o le siosiomaga ma le faʻaogaina lelei o le malosi.

E tusa ai ma le atina'e, e fa tulaga fa'apitoa e mana'omia ona su'esu'eina fa'anatinati:

1) E mafai ona faʻapipiʻiina le faʻatinoga o oloa aupito lata mai, e aofia ai faʻatinoga faʻapitoa, faʻaoga faʻatinoga, faʻaleleia le faʻatinoina o tulaga faʻapitoa;

2) O le tulaga masani o fesoʻotaʻiga oloa ma faʻatinoga o oloa ma manaʻoga fesoʻotaʻiga o loʻo tuʻufaʻatasia faʻatasi ina ia sili atu le fesoʻotaʻiga o oloa;

3) Faʻavae le faʻamaoni ma le suʻega metotia faʻataʻitaʻiga o oloa e fesoʻotai i ai e faʻaleleia ai le faʻamaoni o oloa ma le lelei o oloa, ma faʻaleleia le faʻatauvaʻa o oloa mai fafo;

4) Faʻatulagaina se faʻasologa o tulaga faʻalauiloaina o le siosiomaga ma tulaga faʻaleleia o le malosi mo oloa eletise eletise maualalo, taʻitaʻia ma faʻasalalau le gaosiga ma le gaosiga o le faʻasaoina o le malosi ma le puipuiga o le siosiomaga "meamea lanumeamata".

10. Fouvalega Green

O le suiga lanumeamata o le maualalo o le carbon, faʻasaoina o le malosi, faʻasaoina o meafaitino ma le puipuiga o le siosiomaga ua i ai se aafiaga loloto i le lalolagi.O le faʻafitauli o le saogalemu o le siʻosiʻomaga o le lalolagi o loʻo faʻatusalia e suiga o le tau o loʻo faʻateleina le faʻaalia, lea o le a taʻitaʻia ai le suiga taua o le tamaoaiga ma agafesootai atinaʻe i le lalolagi.Fa'atekonolosi eletise maualalo maualalo ma tekonolosi fa'asao malosi ua avea ma tua'oi o le lalolagi faasaienisi ma le atina'eina o tekonolosi ma le vevela o le tauvaga tekonolosi.

Mo tagata masani, faʻaopoopo i le lelei ma le tau o mea eletise eletise maualalo, e sili atu ma sili atu le gauai atu i le faʻaolaina o le malosi ma le puipuiga o le siosiomaga o oloa.

E le gata i lea, e manaʻomia foʻi e le setete le puipuiga o le siosiomaga ma le faʻaogaina o le malosi o oloa eletise eletise maualalo o loʻo faʻaaogaina e atinaʻe ma tagata faʻatau fale.I le lumanaʻi, o na tapulaʻa o le a faʻamalosia ma malosi.

Ose fa'agasolo le fausia o mea fa'aoga lanu meamata e fa'asaoina le malosi ma fa'atauva'a autu ma tu'uina atu i tagata fa'atau le sili atu le saogalemu, atamai ma le lanu meamata vaifofo eletise.

O le o'o mai o le suiga lanu meamata e aumaia uma lu'itau ma avanoa i tagata gaosi oloa i le eletise eletise maualalo.

Toe foi i le Lisi
Muamua

Su'esu'e le va'aiga fou o lo'o aumaia e le 5G ile Initaneti o Ta'avale ma V2X feso'ota'iga

Fautuaina Talosaga

Fa'afeiloa'i e ta'u mai ou mana'oga
Faʻafeiloaʻi uo ma tagata faʻatau i le fale ma fafo e galulue faʻatasi ma le faʻamaoni ma fatuina le susulu faʻatasi!
Su'esu'ega